מאמרים

לימודי גנטיקה ורפואה – העתיד של האנושות

אחת מקפיצות המדרגה המשמעותיות ביותר שעשה המדע במאה האחרונה, ואשר הרבה בזכותה אנחנו מרגישים עלייה חדה באיכות חיינו, קשורה קשר הדוק לתחום הגנטיקה והרפואה. שילובם של תחומים אלו הביא ומביא מדי שנה לאינספור גילויים חדשים ומרעישים אשר תורמים כל אחד את חלקו – ריפוי מחלה או סימפטום כזה או אחר, הבנה עמוקה יותר של אופן עבודת הגוף שלנו, פיתוח טיפול כזה או אחר לבעיות מסוימות ועוד.

במסגרת לימודים במכללה או באוניברסיטה, קיימים מסלולי לימוד ייחודיים המוקדשים לחקר הגנטי ברפואה, ולמרוץ האדיר בפיתוח וקידום הבנתו של האדם את המכונה המופלאה הנושאת אותו - הגוף האנושי. מסלולים אלו אינם מסלולי לימוד רפואה או ביולוגיה. תחת זאת, הם מהווים שילוב של שניהם, ושמים דגש מיוחד על מחקר גנטי אשר עשוי להביא לפיתוחן של תרופות חדשות ומצילות חיים.

אחת מקפיצות המדרגה המשמעותיות ביותר בתחום זה אירעה בשנים האחרונות, כאשר מדענים הצליחו למפות לגמרי את הגנום האנושי. כעת קיימת בידינו תמונה טובה ומדויקת של מבנה הגנום שלנו, מה שכמובן מביא אותנו למקומות חדשים אליהם לא יכולנו להגיע קודם לכן.

המשך מאמר